Geschiedenis

In de beginjaren van de jaren 90 van de vorige eeuw is door de kern van de medewerkers van ProjectSoft B.V. het project management systeem PACS®, Project Administration and Control System, ontwikkeld voor klanten van Ross Systems Inc. in Nederland en de Verenigde Staten. PACS® werd geïntegreerd met iRenaissance, het ERP-pakket van Ross Systems Inc.. De Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO), onderdeel van de Wageningen Universiteit,  was de eerste klant voor het nieuwe project management pakket PACS® en al snel volgden het Ministerie van Landbouw, de Plantenziektekundige Dienst, Kadaster, GVB, ITC, Arcadis, Provincie Noord-Holland, ECT, Dragoco (Duitsland), ABB (USA) , Space Mark (USA), Alcoa (USA), Boston Medical (USA) en andere klanten in binnen- en buitenland. In 2000 is aan deze samenwerking een einde gekomen en is PACS® als zelfstandig pakket verder gegaan, waarbij in 2002 is gekozen om PACS® te ontwikkelen als webapplicatie.

Los van de ontwikkeling van PACS® werden ook project management systemen, als maatwerk oplossing, ontwikkeld voor onder meer de Rijkswaterstaat en andere opdrachtgevers. ProjectSoft kan bogen op kennis en ervaring van enkele decennia op het gebied van project management systemen.

In 2013 is ProjectSoft B.V. gestart met het ontwikkelen van een volledig nieuw project management systeem (ProjectSoft PM) voor het Hoger Onderwijs (Universiteiten en HBO’s) en R&D gedreven onderzoeksinstellingen, die voor de financiering van hun onderzoeksprojecten gebruik maken van de subsidieregelingen van de Europese Unie, NWO, KNAW en Lagere Overheden (Provincies, Gemeenten en Waterschappen). Ook ondersteunt het Lagere Overheden, voor zowel complexe projecten (w.o. infrastructuur projecten), de cyclische als reguliere projecten.

De Universiteit van Tilburg, al gebruiker van PACS® sinds 2003, is als eerste klant met ProjectSoft PM in 2014 gaan werken.

In 2015 is gestart met de (door)ontwikkeling van ContractSoft, waarbij de Universiteit van Antwerpen eind 2016 besloot om de launching customer te zijn. In november 2017 is ContractSoft, met meer dan 1500 gebruikers, door de Universiteit van Antwerpen in gebruik genomen.

In 2016 is gestart met IntelligenceSoft en in 2017 met ProjectSoft DRE (Digital Research Environment).

ProjectSoft B.V. staat nu voor een transitie van een voornamelijk onderzoekgerichte organisatie naar een organisatie waarin naast het onderzoek, de productontwikkeling en de marketing & sales verder zal worden op- en uitgebouwd.

2017 – november: ContractSoft in gebruik bij Universiteit Antwerpen

2017: Start ontwikkeling ProjectSoft DRE

2016: Start ontwikkeling IntelligenceSoft

2015: Ontwikkeling ContractSoft

2014: Tilburg University eerste klant ProjectSoft PM

2013: Ontwikkeling Project Management Systeem – ProjectSoft PM

2002: Ontwikkeling webapplicatie PACS®

2000: PACS® als zelfstandig pakket

1994/1995: Ontwikkeling Project Administration and Control System – PACS®