ProjectSoft DRE

Een belangrijke voorwaarde voor ‘open wetenschap’ is dat het mogelijk moet zijn om gegevens met verschillende formaten en uit verschillende externe bronnen vast te leggen en te archiveren. Met ProjectSoft DRE worden zowel de externe en interne publicatiegegevens vastgelegd, evenals de onderliggende onderzoeksresultaten. Dank zij de gebruikersvriendelijke userinterface kunnen alle gegevens snel worden opgevraagd.

 

De DRE is een instrumenteel antwoord op een bestuurlijke vraag waarbij onderzoekers gemakkelijk en gecontroleerd:

  • Data en gerelateerde publicaties kunnen benaderen, raadplegen en ontsluiten voor eigen onderzoek;
  • Data en gerelateerde publicaties kunnen analyseren;
  • Analyses kunnen reproduceren en delen;
  • Nieuwe/afgeleide data en gerelateerde publicaties (vindbaar) kunnen creëren en uitwisselen

De Digital Research Environment (DRE) is een Cloud based IT platform dat de onderzoekers helpt hun gegevens op te slaan, analyseren en te gebruiken bij hun onderzoeksactiviteiten. Het is een website waar onderzoekers hun eigen beveiligde ‘workspace’ kunnen creëren voor hun onderzoeksprojecten.  Doordat de DRE ook is geïntegreerd met ProjectSoft PM (CRIS), is de ProjectSoft DRE een volledige omgeving voor het opzetten van projecten, binnenhalen van onderzoeksgegevens en geeft een optimale ondersteuning van onderzoekers en de onderzoeksorganisatie.

Kortom een DRE, een digitale research environment, van ProjectSoft B.V. is een geïntegreerde verzameling van IT-hulpmiddelen, die ter beschikking staat van een onderzoeker en de onderzoeksorganisatie om het onderzoek uit te voeren en te managen, maar ook vanuit de onderzoeksorganisatie te sturen en te begeleiden.

Wordt het geen tijd voor een vrijblijvende afspraak?!

Informatie aanvragen